Aanwinsten - Persglas 2023

Ga naar de inhoud

Aanwinsten

Collectie 1
Aanwinsten
Door de corona pandemie heeft het lang geduurd voor ik weer stukken kocht die ik de moeite waard vind en die ik ook kan plaatsen/opbergen/ uitstallen. "Ons huis is niet van elastiek" is de stelling in Huize D. Dus wordt op enig moment de beschikbare ruimte schaars en daarmee ook de grootte van de voorwerpen die ik kan aanschaffen. Mijn uitgangspunt was 'uitsluitend kopen als het wat significants toevoegt aan de collectie'. Daaraan voldoen de fraaie stukken (die ik oktober 2020 kocht, de periode daarvoor lag het helemaal stil) die je hier ziet. Van enkele heb ik de herkomst nog steeds niet kunnen achterhalen. Dus wie het weet.....?
Corona had grote gevolgen, maar voor de verzameling was het niet goed dat alle markten stopten en alle beurzen en andere punten waar je je verzameling kunt uitbreiden of  kunt spiegelen. Spiegelen? Ja, wat heeft een ander?, wat vraagt ie er voor?, hoe is het geidentificeerd en mogelijk geregistreerd?, etc. Toch lukte het om met interventie van Marktplaats wat te kopen. Best mooie stukken, al zeg ik het zelf. De blaker, die ik kocht in januari 2022, was een goed begin van datjaar. En verder mag ik niet ontevreden zijn. Maar een feit blijft: weinig (kwalitatief goed) aanbod en ik ben zeer selectief geworden.
1289
KANDELAAR/ BLAKER, met handgreep. Deze wordt qua herkomst vaak verward met Val Saint Lambert, maar is een zeldzaam en unieke Kerzenhalter, glazen blaker van de makers Zabkowice uit Polen ca. 1910, catalogus nummer 406.
Inktstel
ART DECO INKT STEL (1920-1930) van blank persglas. Lengte 18, breedte 13,6 en hoogte 8 cm. Gemerkt SV: "Schmidt Verriers", France. Met originele dekseltjes op de potjes. De kroontjespennen zijn voor de "sfeer".
Persglas (Depression Glass)
Depression Glass: Ik word er vrolijk van!
versie 9.2 - 04 juni 2023
© 2005-2023 GD projecten
janke@persglas.nl   
Terug naar de inhoud