Collectie 2a - Persglas 2023

Ga naar de inhoud

Collectie 2a

Collectie 2
Schalen
Opdienen is van alle tijden, dus schalen werden van glas gemaakt in alle soorten en maten. Een aantal van de getoonde onderwerpen zouden elkaar kunnen overlappen. Vindt u wat u zoekt niet bij de ene categorie zoek dan bij de andere. Een nest schalen bestond meestal uit 5 schalen in oplopende grootte. Een ander veel voorkomend fenomeen is een grote schaal met kleine schaaltjes voor pudding of compote. Verder kun je voor alles wat je wilt opdienen een schaal gebruiken, dus is er ook voor van alles een schaal.
Ik heb mijn presentatie in vier delen opgesplitst: compote/pudding schalen, nesten schalen, schalen op voet en schalen met meerdere vakken.
Compote/ pudding schalen
Nesten schalen
Schalen op voet
Schalen met meerdere vakken
Fruitschalen en accessoires
Wat je met fruit kunt doen zie je hier in de gebruiksvoorwerpen. Persen, bowl van maken of opdienen, gewoon op een schaal leggen of wassen en laten uitlekken voor b.v. aardbeien (met  een fruittest). Ook voor het gebruik met groot of klein fruit heb je andere schalen.
Uiteraard kun je een schaal voor meerdere doeleinden gebruiken. Vaak zette men in zo’n schaal een bloemsteker met tafelstuk om er bloemen in te doen bij een gedekte tafel. Hoe meer opschik hoe beter was het motto.
Persglas (Depression Glass)
Depression Glass: Ik word er vrolijk van!
versie 9.2 - 04 juni 2023
© 2005-2023 GD projecten
janke@persglas.nl   
Terug naar de inhoud